Regil heeft een training ontwikkeld om mensen met financiële problemen bij te staan. Deze training voorkomt dat schulden zich blijven opstapelen en dat men in de schuldsanering terechtkomt. Kampt u zelf met stress door vele onbetaalde rekeningen en komt u er zelf niet uit? Met de hulp van Regil kunt u uw financiën weer op de rit krijgen.

Een georganiseerde administratie is het halve werk

De eerste stap naar een schuldenvrij leven, is het in kaart brengen van uw financiële situatie. Het maken van een goed overzicht van alle inkomsten, uitgaven en schulden is geen eenvoudig werkje. Zeker niet als uw ogen al snel duizelen van getallen of u bijvoorbeeld veel verschillende doorlopende kredieten hebt. Regil Financieel zorgt ervoor dat uw administratie helder en overzichtelijk wordt; géén rommeltje of missende bedragen.

“Hulp bij schulden? Meld u aan voor Geldbewust voor meer grip op uw thuisadministratie en rust in uw hoofd”

Eerst kijken we samen naar wat er elke maand binnenkomt. Alle inkomsten worden in kaart gebracht; van toeslagen tot uw salaris en uitkeringen. Daarna bekijken we wat er elke maand uitgaat. Tot slot worden eventuele aanmaningen van schuldeisers op tafel gelegd. Dankzij Regil heeft u straks overzicht in uw financiële situatie. Dat geeft een prettig gevoel!

Persoonlijk aflosplan schulden

Minder uitgeven dan dat er binnenkomt, klinkt een stuk makkelijk dan dat het is. We zien dat veel mensen gewend zijn aan een bepaald uitgavenpatroon. Het kan lastig zijn om dit patroon van de een op andere dag om te gooien. Wellicht zijn de inkomsten minimaal of zijn er grote kostenposten waar u moeilijk op kunt bezuinigen. Regil zorgt voor een concreet budgetplan, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

We bespreken op welke manieren u geld kunt besparen, op korte termijn en in de toekomst. Dit varieert van bezuinigen op boodschappen en vrijetijdsbesteding tot besparen op abonnementen en vaste lasten door te kijken naar goedkopere alternatieven. Wellicht heeft u recht op bepaalde toeslagen of subsidies en kunt u uw inkomsten verhogen. Als budgetcoach en belastingexpert kan Regil u hier goed bij helpen.

Workshop geldbewust worden

Om niet terug te vallen en nieuwe schulden op te bouwen, is het van belang om het nieuwe uitgavenpatroon vast te houden. Geldbewust worden is hierbij het sleutelwoord. Ons traject Geldbewust is gericht op het leren omgaan met geld. U leert om een overzicht te maken van uw inkomsten en uitgaven. Op deze manier weet u precies hoeveel er elke maand uitgaan en wat u eventueel over heeft voor onverwachte uitgaven. Dit voorkomt nare verrassingen! In zes maanden tijd wordt u begeleid om meer inzicht te krijgen in uw geldzaken. Als onderdeel van de workshop Geldbewust, helpt Regil bij het afsluiten van regelingen bij eventuele schuldeisers. Het uiteindelijke doel van de workshop is dat u zelf weer uw financiën kunt beheren en schulden voorkomt of effectief aanpakt.

Bent u geïnteresseerd in budgetbeheer door Regil? Neem vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.

Neem contact op