Aan het begin van het voorjaar moet heel Nederland er weer aan geloven: de belastingaangifte. Ook als ondernemer moet u één keer per jaar de aangifte inkomstenbelasting indienen bij de Belastingdienst. Als ondernemer betaalt u belasting over de winst van uw bedrijf. De regels die hierbij om de hoek komen kijken, zijn anders dan voor particulieren. Zo heeft u te maken met een ‘boxenstelsel’ en een breed scala aan verschillende aftrekposten. Wilt u de aangifte inkomstenbelasting laten doen door een expert? Regil neemt dit graag voor u uit handen.

Aftrekposten voor ZZP’ers en bedrijven

Het ondernemerschap brengt veel vrijheid en afwisseling met zich mee, maar ook financiële onzekerheid en lange werkdagen. Vangnetten als pensioen en WW-uitkering zijn er niet bij. De overheid heeft diverse fiscale voordeeltjes voor zzp’ers in het leven geroepen om het ondernemerschap te stimuleren. Deze fiscale aftrekposten worden van de winst afgetrokken. Op deze manier betaalt u onderaan de streep een stuk minder inkomstenbelasting. Een aantal belangrijke aftrekposten waar u als ondernemer voor in aanmerking kunt komen, zijn:

Startersaftrek

De startersaftrek is er voor startende eenmanszaken en ondernemers om de grote opstartkosten en vaak lage winst in de beginjaren te compenseren. Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunt u de eerste vijf jaar driemaal een extra bedrag (circa € 2.100) van de winst aftrekken. Voor AOW-gerechtigden ligt dit bedrag een stuk lager.

Zelfstandigenaftrek

De zelfstandigenaftrek maakt samen met de startersaftrek deel uit van de ondernemersaftrek. Ook deze aftrekpost zorgt voor een lagere belastinglast. U komt hiervoor in aanmerking als u in de ogen van de Belastingdienst voldoende tijd besteed aan uw eigen onderneming. Dit urencriterium is vastgelegd op minimaal 1.225 uren per kalenderjaar. Deze zelfstandigenaftrek is een vast bedrag van een paar duizend euro. De verwachting is dat deze aftrekpost in de loop van de jaren wordt teruggebracht om de ongelijkheid tussen zelfstandigen en werknemers te verkleinen.

”Aangifte inkomstenbelasting uitbesteden voorkomt naheffingen en het missen van aftrekposten”

Mkb-winstvrijstelling

De Mkb-winstvrijstelling is voor alle ondernemers en is een aanvulling op de ondernemersaftrek. Dankzij dit fiscale voordeel mag u 14% van de overgebleven winst aftrekken waardoor u minder inkomstenbelasting betaalt. Lijdt uw bedrijf verlies? Dan pakt de Mkb-winstvrijstelling helaas nadelig voor u uit.

Investeringsaftrek

Met de investeringsaftrek kunt u een percentage of een deel van het totaalbedrag dat u in uw onderneming hebt geïnvesteerd van de winst aftrekken. De investeringsaftrek is onderverdeeld in 3 soorten, namelijk bedrijfsmiddelen, milieu-investeringen en energie-investeringen.

Al met al hebben ondernemers aardig wat fiscale voordelen. Dat is fijn voor uw portemonnee, maar het maakt het berekenen van de inkomstenbelasting niet gemakkelijker.

Zakelijke belastingaangifte laten doen

Als ondernemer bent u van bijna van alle markten thuis, maar wellicht zijn fiscale regelingen een brug te ver. Tevens willen de regels omtrent de inkomstenbelasting nog wel eens wijzigen. Heeft u te weinig tijd of onvoldoende kennis om de aangifte inkomstenbelasting zelf te doen? Besteed het uit aan een ervaren professional.

Bij Regil Financieel kennen we alle fiscale regels op onze duim. We zijn gespecialiseerd in administratie en belastingen en kunnen voor u de inkomstenbelasting berekenen. Dit doen wij voor eenmanszaken, stichtingen en ondernemingen in het MKB. Door de inkomstenbelasting uit te besteden, weet u zeker dat u niet te veel van uw inkomsten afdraagt aan de Belastingdienst en dat u van alle relevante regelingen profiteert.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Regil is betrouwbaar, deskundig en laagdrempelig. We hanteren een no nonsense-beleid en korte lijntjes; bij Regil heeft u altijd één aanspreekpunt. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en hoe de administratie aangeleverd dient te worden. Ook de exacte tarieven komen aan bod. Voor starters heeft Regil een voordelig starterstarief. Daarbij bieden we aantrekkelijke totaalpakketten voor ondernemers. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.

Neem contact op